Zoeken naar kachel stookt

kachel stookt
 
Stooktips voor houtkachels en haarden Ecobouwers.be.
Hoeveel schadelijke stoffen er vrijkomen, hangt sterk af van de manier waarop je stookt, het gebruikte hout en het verbrandingstoestel dat je gebruikt. Kies voor een goede houtkachel en installatie. Hoe ouder de houtkachel, hoe meer fijn stof. Stook je met een open haard of oude houtkachel, dan kun je die beter snel vervangen door een modern toestel. Nog beter is om te kiezen voor een pelletkachel. Koop je een nieuwe houtkachel, let dan op de kwaliteitslabels en kies voor een exemplaar met een hoog rendement. Een nieuwe houtkachel moet de EU-verplichte CE-markering hebben: die garandeert de veiligheid van de kachel en een minimaal rendement.
piva-oil.be
Zacht hout stoken in een massieve speksteenkachel.
Deze leiden in een doorsnee kachel immers steevast tot afzettingen van teer in de schoorsteen, met geurhinder en het risico op schoorsteenbrand tot gevolg. Bijgevolg stookt nagenoeg iedereen de duurdere eik en beuk en blijven de goedkope houtsoorten zoals den, spar, berk, populier, palettenhout, enz.
lening
Forceville slimmer-stoken-met-een-houtkachel.
Bij het aanmaken van een kachel is het belangrijk dat de schouw 15 tot 20 minuten kan opwarmen om optimaal te trekken. Hoe kunt u het beste kachel aansteken? Zo maakt u een kachel aan in 5 stappen.: Stapel het aanmaakhout in de kachel.
https://www.mijnhuismakelaardij.nl/
Vervang uw oude kachel, verminder uw uitstoot en verhoog uw rendement Ecopower Cvba.
We geven graag een woordje uitleg. U leest verder in dit artikel ook alles over de kachelactie van Stroomop, want uw oude kachel is nu 300 euro waard! Niet alle vormen van houtverbranding kunnen we over dezelfde kam scheren. Welk hout stookt u?
search-engine-optimization
IDM Sluikbranden.
Wat mag je dan wel verbranden in een kachel of open haard? Wie een kachel of open haard heeft, komt wel eens in de verleiding om afval mee op te branden, maar allesbranders zijn geen alles-branders! Wist je trouwens dat je ook het risico verhoogt op een onverzekerde schoorsteenbrand of uitslaande brand.
Vadertje staat wil uw kachel weten staan.
De Vlaamse regering heeft hier rond een zogenaamde Green Deal uitgewerkt, samen met de sector en het milieu-agentschap. Om deze verbintenis aan te gaan wil de overheid binnen de drie jaar weten wie met welke kachel stookt en die informatie bundelen in een inventaris.
Stook slim.
Heel belangrijk is ook een voldoende hoge schoorsteen die goed trekt. Als je regelmatig hout stookt, laat je schoorsteen dan minstens één keer per jaar door een vakman vegen. Dat het verbranden van gedroogde aardappelschillen hetzelfde effect zou hebben, is een fabeltje. De ene kachel is de andere niet.
12 tips om goed te stoken Ecopedia.
Sluit de toevoer pas als het vuur volledig is gedoofd. De klep van het rookkanaal moet uiteraard altijd volledig open staan wanneer je stookt. Voeg regelmatig kleine hoeveelheden hout toe en sluit de deur zo snel mogelijk. Op die manier brandt het vuur optimaal en komen er zo weinig mogelijk schadelijke stoffen in de huiskamer. Zorg dat de capaciteit van uw kachel is afgestemd op uw woonkamer.

Contacteer ons