Zoeken naar filter schoorsteen houtkachel

filter schoorsteen houtkachel
 
Loont het om een fijnstoffilter op de schoorsteen te plaatse. De Standaard. camera. close. correct. Verwijs. ds2. facebook. gplus. next. prev. share. twitter. video. camera. close. correct. Verwijs. d
Loont het om een fijnstoffilter op de schoorsteen te plaatsen? Voor klassieke gesloten haarden kan een filter zeker de moeite waard zijn. De overheid adviseert tijdens smogepisodes geen hout te verbranden in open haarden en houtkachels, wegens de grote uitstoot van fijnstof.
mobiel
De Oekotube fijn stof filter.
De hoeveelheid fijn stof die zo vrijkomt, kan concurreren met de uitstoot van een uit de kluiten gewassen dieselwagen" bron ademloos.be. Wat kunt u doen om de fijnstofemissie van een houtkachel en pelletkachel/ketel te beperken? Naast de juiste stooktechnieken hanteren kan u een Oekotube fijn stof filter instaleren!
moderatoren
houtrookfilter Houtkachel-webshop.
Tot 90% vermindering van de onvermijdelijke uitstoot van schadelijke stoffen. zoals PAK's' en fijnstof roet, teer, as en houtstof. Eenvoudig in te bouwen in een bestaand of in een nieuw rookgasafvoerkanaal. De natuurlijke trek in uw schoorsteen wordt nauwelijks beïnvloed.
dakwerker mechelen
Vaarwel fijnstof voor 1.800 euro? Dit" systeem kan de toekomst veranderen" Kachels en haarden Livios.
De transformator die we op het dak tegen de schoorsteen bevestigen, zet netstroom om in 30.000 volt. Dat is vergelijkbaar met de stroomsterkte op een koeiendraad. Maar het systeem is echter ongevaarlijk." 41%" van het fijnstof in de lucht komt rechtstreeks voort uit verwarming. Als je bedenkt dat er 700.000 à 800.000 fossiele installaties in België staan momenteel, dan weet je dat de filter een enorm verschil kan maken.
Nu ook in ons land: fijnstoffilter voor kachels en haarden. Maar helpt het ook tegen de geur? Wonen HLN.
En dat systeem had meteen veel succes. In delen van Zwitserland en Duitsland is het nu zelfs verplicht om zon filter te koppelen aan je verbrandingssysteem. De elektrofilter wordt bovenop je dak, tegen het rookgasafvoerkanaal of de schoorsteen geplaatst. Alles komt neer op simpele fysica.
Houtkachels en fijnstof wat is de uitstoot Uwkachel.nl.
Zonder een goed rookkanaal brandt zelfs de beste houtkachel slecht en heeft deze een hoge uitstoot aan schadelijke stoffen. Moderne houtkachels met een hoog rendement en lage uitstoot stellen hoge eisen aan het rookkanaal. Dit komt mede door de lagere rookgastemperatuur, er gaat minder warmte door de schoorsteen verloren waardoor de rookgassen een lagere temperatuur hebben. Lees meer over rookkanalen voor houtkachels. Een belangrijke ontwikkeling is de stoffilter. Uit resultaten blijkt dat zowel de uitstoot van fijn stof als andere schadelijke stoffen met 50% tot 90% wordt verlaagd. Op het moment zijn deze filters nog kostbaar. Desondanks is de terugverdientijd bij een experiment in Oslo slechts 6 maanden. De industrie staat stil bij deze problematiek en ontwikkelt nieuwe producten. Neem bijvoorbeeld de Barbas Energa, deze haard heeft een ingebouwd fijn stof filter.
Een fijnstoffilter voor je houtkachel of haard? Ecobouwers.be.
Het installeren van de fijnstoffilter om je houtkachel milieuvriendelijk te maken is eenvoudig: het systeem past volgens de fabrikant op zowat elke traditionele schoorsteen. De filter wordt op het dak bovenop je schoorsteen geplaatst en aangesloten op het elektriciteitsnet. Ook bij Hugo was de installatie snel geklaard: De installatie duurde slechts anderhalf uur.

Contacteer ons