Op zoek naar vogelnest in schoorsteen?

vogelnest in schoorsteen
 
Contact Schoorsteenservice.
Offerte voor uw schoorsteen nodig? Dag, avond weekendservice. Altijd iemand in uw regio. Oost West-Vlaanderen, Vlaams-Brabant, Limburg, Antwerpen. Please leave this field empty. Schoorsteenservice is uw ervaren schoorsteenveger die altijd in de buurt is. Schoorsteenvegen of reinigen, schoorsteenrenovatie, vogelnest verwijderen of trekkap plaatsen?
schoorsteenveger mechelen
Vogelnest in schoorsteen verwijderen Woningblogs.
Hierdoor bestaat de kans dat er bijvoorbeeld een vogelnest in jouw schoorsteen zit. Wanneer jij gaat stoken met een vogelnest in jouw schoorsteen kan dit risicos met zich meebrengen. Zo kan het nest in brand vliegen en in het rookkanaal belanden.
houtkachel
Vogelnest veroorzaakt schoorsteenbrand bij woning in Gistel Ongevallen KW.
De vermoedelijke oorzaak van de schoorsteenbrand was een groot vogelnest dat in de schoorsteen was gevormd en zo een dikke prop vormde bovenaan de schoorsteen. De brandweer haalde dit nest uit de schorsteen.Een net had moeten verhinderen dat vogels in de schoorsteen konden, maar dat was aan één zijde los geraakt.
vogelnest dakgoot
Schouwbrand: Oorzaken, hoe voorkomen handige tips.
Je krijgt te maken met een schoorsteenbrand als brandbaar materiaal in het rookkanaal vlam vat. Het kan daarbij gaan om een vogelnest, bladeren of een andere verstopping. Het is ook mogelijk dat verbrandingsresten roetaanslag, die zich aan de wand van het rookkanaal ophopen, vlam vatten. Dat is vooral het geval bij houthaarden of kachels op kolen of mazout. Bij gashaarden is een schouwbrand eerder zeldzaam, aangezien ze bijna geen vervuiling in het rookkanaal met zich meebrengen. Hoe kan je een schouwbrand herkennen? Aan een sterke rookontwikkeling, die ook in huis terecht kan komen, en een loeiend geluid in de schoorsteenwand. Ook een abnormaal warm rookkanaal, een sterke roetgeur en vlammen die soms ook uit de schoorsteen komen, wijzen op een schouwbrand. Schouwbranden kunnen ontstaan door een slechte constructie van de schoorsteen, een foutief gebruik, maar vooral door onvoldoende onderhoud. Het is dus ook belangrijk om je schoorsteen regelmatig te laten reinigen.
vankopertotzink.nl
Vogelnest verwijderen.
Vogelnesten verwijderen uit uw schoorsteen. Voor vogels is de schoorsteen een ideale plek om een nest in te bouwen. Dit kan naast brand en koolmonoxidegevaar ook vervelende gevolgen hebben zoals, vocht en stankoverlast die door de muur heen trekt. Wanneer is een camera-inspectie nodig/verstandig.
ACTUALITEIT Vogelnest in de schoorsteen zorgt voor CO-gevaar Belgisch Antigifcentrum.
Home Nieuws ACTUALITEIT Vogelnest in de schoorsteen zorgt voor CO-gevaar. In Tienen is een vierjarig kind overleden aan de gevolgen van een koolstofmonoxidevergiftiging CO-intoxicatie. Dat meldt de pers. De CO-vergiftiging kwam er doordat vogels een nest hadden gebouwd in de schoorsteen, waardoor de CO-gassen niet optimaal werden afgevoerd. In de strijd tegen CO-vergiftiging is naast een goed werkende installatie ook een goede afvoer van de CO belangrijk. Dat betekent voldoende verluchting en een schoorsteen die goed trekt. Als je opmerkt dat vogels nesten bouwen in de schoorsteen, zorg er dan voor dat de nesten worden verwijderd en sluit je schoorsteen bovenaan af met een rooster.
VILLA en VUUR uw specialist in verwarming Schoorsteenvegen.
In het voorjaar is een veel voorkomende probleem 60 % bij een slechtwerkende schoorsteen de aanwezigheid van een vogelnest in de leiding. Als het regent, komt het nest naar beneden en vormt het een prop. In dat geval is er gevaar voor rookneerslag en CO-vergiftiging, doordat de schoorsteen niet meer trekt.
Vogelnesten verwijderen Schoorsteenbrand voorkomen RB Service.
Schoorsteenveger Schoorsteen Reinigen Schoorsteen Renovatie Schoorsteeninspectie Vogelnesten Verwijderen Dak Reinigen Dakgoot Reinigen Vogelnesten laten verwijderen. Vanwege de warmte en beschutting die schoorstenen bieden, vinden vogels ze de ideale plek om hun nest in te maken. Vogelnesten in je schoorsteen kunnen leiden tot gevaarlijke verstoppingen die schoorsteenbrand kunnen veroorzaken.

Contacteer ons